Historische Vereniging Schagen e.o.

Blik op het Schager verleden!
 

Welkom op onze website 

De Historische Vereniging Schagen en omstreken heet u welkom op haar website. 

De vierde en tevens laatste lezing van dit jaar is op woensdag 29 november en gaat over de bierstekers van de Bierkade te Schagen. Veel sporen van de vroegere Bierkade in Schagen zijn nog terug te vinden aan het kopeinde van  de huidige Loet. Fred Timmer geeft ons in de lezing inzicht in de handel en wandel van de bierhandel van voor 1626 en van daarna. Als we weten dat bier de volksdrank is in de 15e, 16e en 17e eeuw dan is er veel te vertellen over het gebruik en de gevolgen. Komt dus allen naar deze interessante lezing. Toegang voor leden is gratis, niet leden betalen € 5,-.

De derde lezing van het jaar was op woensdag 25 oktober in de Julianaschool met de titel: Schoolplaten van vroeger. Voorafgaand aan de lezing was een kleine expositie van schoolplaten bewonderen op diverse plaatsen in de Julianaschool. De bezoekers waren zeer te spreken over de expositie en de inspirerende lezing, die vele herinneringen naar boven bracht. 

 Verder staan in dit jaar nog een lezing (29 nov.) en een boekpresentatie op de rol. Wanneer het boek over de Bierstekers precies uitkomt is nog niet duidelijk 

Naast de lezingen hebben we onze jaarvergadering gehad op 19 april (klik AgendaJaarvergadering2023.pdf).  

Op zaterdag 13 mei hielden we de Schager Stadsquiz 2023 in de Oude Boom aan de Markt. Zie stadsquiz 2023(4)_1.pdf

Het bestuur


.

De derde Kakelepost van 2023 is verschenen. Dit herfstnummer staat bol van artikelen, die de moeite van het lezen waard zijn. De leden van de Historische Vereniging Schagen en Omstreken krijgen het blad vier maal per jaar in de bus. Losse nummers zijn verkrijgbaar tegen een prijs van € 7,- bij de vereniging of boekhandel Plukker. 
De historische vereniging Schagen en Omstreken brengt ook boekjes uit over Schagen. De prijs van deze boekjes in de historische reeks over Schagen is € 15,-. Ze zijn verkrijgbaar bij Plukker of u kunt exemplaren bestellen via kakelepost@gmail.com.